11 Kasım 1973 , Türkiye

İlk ve ortaokulu Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nda okuyan Sam, liseyi İstanbul Zincirlikuyu İnsaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi restorasyon bölümünde okudu. Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi grafik bölümünde tamamladı. 1993-1999 yılları arasında Beşiktaş’ın Sarı Fırtına lakaplı efsane eski futbolcusu Metin Tekin ile evli kaldı ve bu evliliğinden Tarık Emir adlı oğlu oldu. Sanatçı Leman Sam’ın kızı olan sanatçı, çeşitli sinema film ve dizilerde rol aldı.

Diskografi

  • Sek (2006)
  • Istanbul’s Secrets (2007)
  • Karadeniz (2008)
  • Has Arabesk (2010)
  • II Tek (2012)
  • Tango (2012)
  • Toprak Kokusu (2015)
  • Nanninom (2016)

Konuk olduğu albümler

  • Güldünya Şarkıları (Aile İçi Şiddete Son Kampanyası Dahilinde “Kibritçi Kız” adlı şarkı (2009))
  • 7 Kocalı Hürmüz (Sinema Filmi İçin Bu Gece Lazım, Yalnız Kullar Şarkılarını Seslendirdi. (2010))

Please wait...
Şevval Sam

Şevval Sam